Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Onkruidboek

  Voor onkruidminnaars en onkruidhaters
  Iedere tuinier kent de strijd tegen onkruid. Toch is onkruid veel meer dan een ongewenste gast in je tuin. Onkruidboek zal je blik verruimen. Het leert je niet alleen onkruid te herkennen, maar ook te benutten, en er zelfs van te genieten. Zo kun je van je vijand een vriend maken.
  Deze praktische gids bevat karakterschetsen van veelvoorkomende onkruiden en woekerende tuin- en moestuinplanten. Met extra aandacht voor de meest hardnekkige soorten als brandnetel, zevenblad en heermoes. Daarnaast vind je vele bestrijdingstips en recepten. Dit is ook een boek dat je mee de tuin in neemt om te ontdekken wat je nog niet eerder had gezien. Bovendien is het een inspirerend leesboek vol interviews met bekende en onbekende tuinders, kwekers, koks, kunstenaars en onderzoekers.

  Met een fijn voorwoord van Arjan Ederveen.

   Kijk ook op www.facebook.com/onkruidboek

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Caroline Zeevat, Lotte Stekelenburg, Suze Peters
  isbn:978-94-90608-94-1
  genre:tuinieren
  bindwijze:paperback
  aantal pagina’s:192
  afmeting:20 x 24 cm
  illustraties:fotografie
  verkrijgbaar:
  verkoopprijs:18,95

  Over de auteurs

  Caroline Zeevat
  Caroline Zeevat
  Caroline Zeevat is vormgever, volkstuinder en stadsland-bouwer. Legt moestuinen aan met bewoners in Rotterdam Schiebroek-zuid en kweekt bijzondere kruiden en eetbare bloemen op een proeflandje aan de rand van de stad. Publiceerde eerder Tot Nut & Genoegen, Volkstuincultuur in Nederland (2001) en Wilde venkel & rabarber en andere culinaire genoegens uit de volkstuin (2007).
   
  Lotte Stekelenburg
  Lotte Stekelenburg
  Lotte Stekelen-burg (1980) is fotograaf en werkt vooral in opdracht binnen de culturele en creatieve sector. Visueel kritische opdrachtgevers als musea, beeldend kunstenaars en vormgevers vragen haar uiteenlopende onderwerpen helder te documenteren. Van tentoonstelling tot evenement, van kunstwerk tot portret en nu dus ook onkruid. Website: www.lottestekelenburg.nl

   

   
  Suze Peters
  Suze Peters
  Suze Peters is tuinontwerper. Na de opleiding voor Boekhandel en Uitgeverij heeft ze gewerkt bij VNU en bij Kidsgids. Toen heeft ze het roer omgegooid en is ze in 2002 na een ontwerpersopleiding begonnen met haar eigen bureau Plantaardig tuinontwerpen. Ze heeft zich gedurende de jaren verdiept in wilde planten via de plantenwerkgroep van de KNNV en is tevens verwoed moestuinier.