Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
De Grote Nederlandse Kunstkalender

De Grote Nederlandse Kunstkalender

Drie kilo kunst van eigen bodem

GNKK19
Lancering GNKK2018Lancering GNKK2018GNKK18*

De Grote  Nederlandse Kunstkalender toont op groot formaat elke dag een ander werk, van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. Deze scheurkalender staat bomvol beeldende kunst, fotografie, mode, illustraties, architectuur en design. Door zijn afwijkende formaat (30 x 34 cm, bijna drie kilo zwaar) en eigentijdse inhoud is de kalender een musthave. Interessant voor de kunstliefhebber, maar ook voor diegene die zich wil laten verrassen door het veelzijdige aanbod aan kunsten van eigen bodem. 

Redactie 
De kunstenaars worden geselecteerd door een onafhankelijke, deskundige redactie. Dit zijn kunstkenners uit verschillende disciplines, waardoor een breed palet aan kunstwerken ontstaat.   
 
Grote broer
De Nederlandse Kunstkalender is familie van de Grote Rotterdamse Kunstkalender, die vijf jaar op rij verscheen. In Rotterdam is de kalender inmiddels een begrip en vaak al voor de feestdagen uitverkocht. Ook zijn er eerder Amsterdamse en Haagse edities uitgebracht. Noord-Brabant had vorig jaar samen met de Nederlandse Kunstkalender haar primeur. Voor 2018 is er weer een landelijke kalender gemaakt.
 
Pluk je dag
De kalender komt mede tot stand dankzij het crowdfundproject Pluk Je Dag. Hierbij plukken organisaties en instellingen een datum waarop zij met logo en korte boodschap bij het kunstwerk van die dag komen te staan.  

Grote Nederlandse Kunstkalender 2018
De Grote Nederlandse Kunstkalender 2018 is een uitgave van Trichis Publishing en een initiatief van Kantoor Kraaij.
 
 
Foto Banner: Lin de Mol (GNKK 2018)