This website uses cookies. Click here for more information.

Over Trichis

*

Trichis is een bureau dat boeken en bladen maakt. Ooit, in 1994, begonnen met één blad voor de gemeente Rotterdam. Inmiddels uitgever van zo’n twintig boeken per jaar en ongeveer evenveel tijdschriften. In opdracht van anderen, of omdat we het zelf belangrijk vinden om ze uit te geven.

 

 

 

 

Liefde voor papier

Trichis wordt gedreven door liefde voor papier. Dat eerste blad is er een mooi voorbeeld van. Meedoen was in de jaren 90 van de vorige eeuw een ingeslapen tijdschrift. Wij maakten er een full colour glossy magazine van dat Rotterdammers en opdrachtgever enthousiast maakte. Toen de eerste vrachtwagen 300.000 exemplaren Rotterdam binnenreed, stroomde onze trots net zó hard als de Maas na een plensbui.

 


Op papier of online? 

Allebei natuurlijk. Inmiddels weten we dat dingen op papier vaak nu eenmaal praktischer, warmer of slimmer te lezen en te zien zijn dan via vluchtige online media. Dat wil niet zeggen dat we de nullen en enen laten voor wat ze zijn. We houden van het web, zeker waar dat een blad of boek ondersteunt. 

 

 

Rotterdam en Breda

Trichis vind je op twee locaties: in het Industriegebouw aan de Goudsesingel in Rotterdam maken we de boeken en bladen. In Breda zit Trichis Media, dat de advertentieverkoop en de distributie voor zijn rekening neemt. 

 

 

Medewerkers

Op allebei de locaties werken we met toegewijde specialisten met een allround interesse. Wie bij of voor ons werkt vindt het net zo boeiend om een eenmalig gratis tijdschrift te maken als een complex wetenschappelijk werk over een historisch onderwerp of een verrassend en kleurrijk kinderboek.

 

 

Onze naam 

Trichis is Grieks voor een visje met graten als haren. Een ansjovis, sardine of sprotje. Wat dat met boeken en bladen te maken heeft? Het klinkt gewoon lekker. En die visjes smaken naar meer.

 

Bekijk onze diensten

Neem contact op

 

Werken bij Trichis

Trichis = Stelletje jong van geestige bladen- en boekenmakers met strak kantoor in Het Industriegebouw, hartje Rotterdam. 

 

Denk jij dat je hier tussen past? Wij zijn altijd op zoek naar talent!