This website uses cookies. Click here for more information.
Ink Issues

Ink Issues

An homage to tattooed women

Ink Issues
****

De fascinatie voor getatoeëerde vrouwen vormde het startpunt voor dit boek van fotograaf Rick Arnold. Ink Issues toont portretten van ongeveer 30 dames. Zij hebben één duidelijke overeenkomst: veel en grote tattoos in vintage stijl. Om deze stijl kracht bij te zetten heeft Rick gekozen voor een vaste locatie: Hotel Breitner in Rotterdam.

Hij vertelt: ‘Ik heb vele fotoprojecten gezien rondom dit onderwerp. De grootste uitdaging was om mijn eigen weg te vinden. Ik denk dat dat gelukt is. De foto’s balanceren tussen krachtig, kwetsbaar en verleidelijk. De dames zijn als zichzelf in hun eigen stijl vastgelegd.’

De geïnkte huid is niet alleen mooi om te zien. Achter de tatoeages schuilen bijzondere verhalen. Deze geven een inkijkje in achterliggende motieven en in een voor velen andere wereld.

 

Rick Arnold is al meer dan 20 jaar commercieel fotograaf. De laatste jaren ontwikkelde hij een voorliefde voor het vastleggen van mensen. Met Ink Issues wordt een droom werkelijkheid: zijn eerste publicatie van vrij werk.