This website uses cookies. Click here for more information.
Geen Woorden Maar Beelden

Geen Woorden Maar Beelden

25 Jaar Galerie Atelier Herenplaats Rotterdam

*
***
Het jubileumboek is een levende geschiedenis van 25 jaar kunst maken: lief en leed, hachelijke en vrolijke avonturen, afwijzing en erkenning. Het is een onvervalst, Rotterdams boek doordrenkt van liefde voor Outsider Art. Een ode aan de kunstenaars van Herenplaats! Het is er in twee: Engels en Nederlands. En gaat over toen, nu en de toekomst van deze kunstvorm. 
Werk vanuit hun diepste gevoel, met grote zeggingskracht en zonder de gangbare regels van de kunst. Sinds 1991 werken kunstenaars met een beperking dagelijks in de Rotterdamse Galerie Herenplaats. Outsider art, zoals het werk van de kunstenaars van Galerie Herenplaats officieel heet, is alom geliefd. 
 
Geen woorden maar beelden is een buitengewoon jubileumboek geworden. Een hommage aan het werk van Laan, Hans, Wendell, Ben, Karin, Belinda en al die anderen die dag in dag uit bezig zijn met hun reflectie op het leven, de liefde, de aarde en wat hen drijft en bezighoudt. Het boek biedt een overzicht van kunstwerken en tentoonstellingen – door de jaren heen –  maar doet ook verslag van de dagelijkse praktijk in Galerie Herenplaats. Interviews, portretten en veel beeld geven een verrassend inzicht in de leefwereld van deze kunstenaars. Daarmee is het boek een bijzondere publicatie. 
 
De tekst is geschreven door Julia Dotulong, de fotografie is van Raymond de Vries, het grafisch ontwerp is van Pieter van den Heuvel (Volta thinks visual).