Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
De Grote Nederlandse Kunstkalender

De Grote Nederlandse Kunstkalender

Drie kilo kunst van eigen bodem

*
****

De Grote Nederlandse Kunstkalender toont op groot formaat elke dag een ander werk, van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. De scheurkalender staat bomvol beeldende kunst, fotografie, mode, illustraties, architectuur en design. Door zijn afwijkende formaat (30 x 34 cm, bijna drie (!) kilo zwaar) en eigentijdse inhoud is de kalender een musthave. Interessant voor de kunstliefhebber, maar ook voor diegene die zich wil laten verrassen door het veelzijdige aanbod aan kunsten van eigen bodem. 

Redactie 
De kunstenaars worden geselecteerd door een onafhankelijke, deskundige redactie. Dit zijn kunstkenners uit verschillende disciplines, waardoor een breed palet aan kunstwerken ontstaat.   
 
Grote broer
De Nederlandse Kunstkalender is familie van de Grote Rotterdamse Kunstkalender, die vijf jaar op rij verscheen. In Rotterdam is de kalender inmiddels een begrip en vaak al voor de feestdagen uitverkocht. Ook zijn er eerder Amsterdamse, Haagse en Noord-Brabantse edities uitgebracht. In 2019 verschijnt er voor de derde keer een landelijke variant. 
 
Pluk je dag
De kalender komt mede tot stand dankzij het crowdfundproject Pluk je Dag. Hierbij 'plukken' organisaties en instellingen een datum waarop zij met logo en korte boodschap bij het kunstwerk van die dag komen te staan.  

Grote Kunstkalender
De Grote Kunstkalender is een uitgave van Trichis en een initiatief van Kantoor Kraaij.
(Foto Banner: Lin de Mol - GNKK 2018)