Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
  • *

Onze liefde voor papier

Door:
Sophie
duurzaamheiduitgeverijpapierrotterdamindustriegebouwdrukkerij

Wij houden van papier! Op 3 oktober jl. hebben we daarom samen met Metapaper en drukkerij Tuijtel een ontbijtbijeenkomst in Het Industriegebouw te Rotterdam georganiseerd. In de hoofdrol ons geliefde medium papier. Enkele korte presentatie met de thema’s duurzaamheid en Return to Print waren de smaakmakers van deze Show & Tell.

 

In deze tijd van sociale media en online content zou je misschien denken papier en print media aan terrein heeft verloren. Over het algemeen zijn oplagen zijn inderdaad afgenomen maar daarvoor in de plaats is oog voor kwaliteit toegenomen. Papier wordt veel bewuster ingezet, en dat is een ontwikkeling waar we blij van worden. Papier en duurzaamheid, ook al zo’n heerlijk onderwerp. Een krant blijkt zomaar duurzamer dan 10 minuten online het nieuws lezen.

 

Show & Tell 03-10-2019

 

 

De line-up zorgde voor een verrassend brede blik op het onderwerp. Zo opende onze eigen Michiel Houdijk met een kijkje in de keuken van het uitgeven anno 2020. Siemen Cox (auteur De Blauwe Revolutie, initiatiefnemer Rotterzwam) volgde met een opzwepend verhaal over grondstoffen en duurzaamheid. Medeorganisatoren Jos Bermans van Metapaper en Marco van Aggelen van drukkerij Tuijtel namen ons mee naar de wondere wereld van duurzaam drukken, co2 reductie, en de nieuwe generatie papierleveranciers. Esther Krop (De Monsterkamer, Amsterdam) sloot af met een kijkje in haar ‘monsterkamer’: een ongelofelijke fysieke verzameling van papiermonsters en bijbehorende expertise.

 

Een inspirerende en leerzame ochtend, en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Volg ons dan ook op social media.

 

duurzaamheiduitgeverijpapierrotterdamindustriegebouwdrukkerij