Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
  • *

Het succes van Nederlandse wijn

10 september 2018
Door:
Nina
'Wijnboeren hopen op een topjaar van wijn van Nederlandse bodem. Door de warme zomer hebben de druiven het goed gedaan en ondernemers verwachten dan ook goede oogsten.' Dit meldde de NOS gisteren in een artikel. Wij zijn het daar helemaal mee eens! Maar wat weten jullie daar nou van, hoor ik je denken. Nou sinds kort toevallig best veel. Deze week verschijnt er namelijk een nieuw toppertje dat daar haarfijn op aansluit: Wijn & Spijs uit NL
 
 
Cover Wijn & Spijs uit NL
 
Over het boek
Sommelier Koen van der Plas (Inter Scaldes***) vroeg zich af of Nederlandse wijn inmiddels volwassen genoeg is om gastronomisch in te zetten? Samen met journalist Etienne Verhoeff en fotograaf Maaike Petri ging hij op zoek. Hij vond prachtige verhalen van geëngageerde wijnboeren en heerlijke wijnen die hij voorschotelde aan bevriende sterrenchefs.

In Wijn & Spijs uit NL vind je o.a.:

• Een inkijk in bijna 50 jaar wijnbouw in Nederland

• Prachtige verhalen van gedreven wijnboeren

• Proefnotities van sommelier Koen van der Plas

• Recepten van Inter Scaldes, Da Vinci,

De Groene Lantaarn en Librije’s zusje

• Index met bijna 100 wijnboeren door heel Nederland

 

> Lees het artikel van de NOS

> Lees meer over Wijn & Spijs uit NL