Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
Casestudy Rotterdamse Basisscholen

Casestudy Rotterdamse Basisscholen

*
****

In 2018 signaleerde Stichting De Verre Bergen dat zestien scholen in het primair onderwijs in Rotterdam drie jaar op rij boven de bovengrens van de Onderwijsinspectie scoorde. Opvallend was dat zes van deze scholen meer gewichtenleerlingen hebben dan het Rotterdams gemiddelde. Reden voor de Stichting om inzicht te verkrijgen in de succesfactoren van drie van deze basisscholen.

Trichis heeft de casestudy Rust, Vertrouwen en andere factoren in een publieksvriendelijk jasje gestoken. Het magazine bevat mooie beelden van de drie basisscholen, interviews met de directie waarin zij terugkijken op het onderzoek en natuurlijk de resultaten van het onderzoek zelf. Interessant om te lezen en heel leerzaam voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs.

 

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers Eva Klooster en Jurriaan Omlo en gefinancierd door de onafhankelijke filantropische organisatie Stichting De Verre Bergen. De scholen die aan de casestudy hebben meegewerkt hebben, zijn De Catamaran, OBS ’t Prisma en De Valentijnschool. Trichis heeft met veel plezier samengewerkt met alle partijen en is trots op het eindresultaat.